Verandering

Niets zo veranderlijk als de mens.

Door onze levensjaren heen veranderen we van smaak, hobby, garderobe of muziekvoorkeur. Misschien wisselen we zelfs een aantal keer van woonplaats of levenspartner. Maar als het om onze loopbaan gaat, blijkt verandering toch wat lastiger. 

Het nieuwe jaar begon met de aankondiging van het verlies van een aantal iconen in onze vertrouwde winkelstraten. Voor DA, V&D, en een aantal schoenenketens viel het doek. Met als gevolg dat veel mensen het nieuwe jaar begonnen met het verlies van hun baan.

Niet alleen vele winkelmedewerkers verliezen hun baan. Ook duizenden administratieve krachten en lager opgeleide zorgverleners vinden de komende maanden hun weg naar het UWV. ‘Hoe komen al deze mensen ooit nog aan een baan?’, wordt mij regelmatig gevraagd. 

Wel, deze mensen kúnnen weer aan het werk. Evenals de starters en de 50-plussers op de arbeidsmarkt. Makkelijk wordt dat niet. Er is namelijk een grote mate van aanpassingsvermogen nodig. Adaptatie aan de arbeidsmarkt die zelf niet vies is van de nodige verandering op zijn tijd.   

En daar zijn we in Nederland nog niet zo goed in. We blijven, met name uit zekerheid, lang hangen in hetzelfde vakgebied of bij dezelfde werkgever. We geloven nog dat niemand ons iets kan maken zolang we een vast contract hebben. Hoe meer veren we verdiend hebben, hoe onschendbaarder we ons achten. En dat zoveel mensen nu hun baan verliezen, dat is toch zeker de schuld van… Ja, van wie eigenlijk? Dé overheid? Dé economie? Dan toch zeker wel van Europa of de inhaligen aan de top? 

Maar hoe is het eigenlijk met ons zelf gesteld? Ben je op dreef? Of lijkt vandaag te veel op gisteren? En hoe groot is je toegevoegde waarde voor je werkgever eigenlijk? En je werk op zich, zit daar toekomst in of is het een uitstervend vak? Kun je dit werk tot aan je pensioen blijven doen? En als je morgen op straat komt te staan, hoe aantrekkelijk ben je dan voor de markt? 

Wat zou ik deze vragen graag als vast onderdeel van beoordelings- of zelf functioneringsgesprekken willen zien. Een periodieke loopbaan-APK. Want ben je eenmaal op straat komen te staan, dan heb je niet altijd de ruimte om over deze vragen na te denken. Hele groepen hartstikke gekwalificeerde mensen dreigen tussen wal en schip te vallen omdat ze onvoldoende mee veranderd zijn met de arbeidsmarkt. Dit is dan ook de grootste bottleneck bij het naar werk begeleiden van 50-plussers. Die leeftijd op zich, die deert niet.  

Als het om de arbeidsmarkt gaat, is verandering de enige constante. En zoals Darwin al zei: ‘Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de intelligentste. Wel degene die zich het beste kan aanpassen aan verandering.’.

 

Anne-Marije Buckens  

Naar het overzicht