Uitgeleerd

Uitgeleerd

door: Anne-Marije Buckens 

 

Het was vlak voor de zomervakantie toen ik op een terras in de Arnhemse binnenstad twee net afgestudeerden tegen elkaar hoorde praten over hoe fijn het was dat ze nu eindelijk ‘klaar waren met leren en nooit meer naar school hoefden.’.

Dit gevoel van vrijheid na het afronden van een studie herkent u vast ook wel. Een behaald diploma gold lange tijd ook als toegangsbewijs tot een glansrijke loopbaan tot aan het pensioen.

Ik vond het moment op het terras niet gepast om de dames uit hun euforie te halen. Maar ik maak even van de gelegenheid gebruik om dat hier wel te doen als u mij wilt excuseren.

Zoals u wellicht weet help ik 50-plussers bij het vinden van een nieuwe baan. Een eervolle klus die niet zelden onderwerp van spot is. Want ‘die 50-plussers komen toch zeker niet meer aan een baan?’.

Ik kan u vertellen, die 50-plussers komen prima aan een baan. Tenminste, niet moeilijker of makkelijker dan de oud-studentes op het terras. Het staat zo lekker kek in de media om steeds te blijven herhalen dat 50-plussers afgeschreven zouden zijn voor de arbeidsmarkt vanwege hun leeftijd. Iets met vooroordelen ofzo.

Het is niet de leeftijd.

De 50-plussers waren ‘the man’ in het bedrijf waar ze werkten. De onschendbare seniors die gevrijwaard werden van bijscholing. Na verlies van baan komen zij met dezelfde senior-attitude de arbeidsmarkt op, om er vervolgens achter te komen dat er geen vraag is naar hetgeen waar zij goed in zijn. Ze zijn ingehaald door de tijd.

Ik hoor u denken, dat overkomt mij niet. Dit gaat over losers die niet midden in de maatschappij staan. Hadden ze maar beter op moeten letten!

Nee, dit gaat over u en mij. Demografische- en technologische ontwikkelingen maken dat de inhoud van ons werk verandert. Banen komen, banen gaan. Sneller dan ooit tevoren. Een beroep voor het leven, hebben we niet meer.

65% van de huidige schoolkinderen gaat straks een beroep hebben waar we nu nog nooit van gehoord hebben. Met een beetje geluk zijn u en ik ook actief op diezelfde arbeidsmarkt en krijgen wij dus ook te maken met die nieuwe beroepen.

Blijven leren en ontwikkelen, dat is het nieuwe toegangsbewijs tot een glansrijke loopbaan. Tot aan het pensioen wil ik niet meer zeggen, want pensioen, tja. Zolang u goed op de hoogte bent van de effecten van ontwikkelingen om ons heen op uw eigen loopbaan en hier vroegtijdig op anticipeert, dan komt u in elk geval een heel eind. En de oud-studentes op het terras ook.

Naar het overzicht