Rouwen om je baan

Rouwen om je baan

‘Je belandt in een achtbaan’

 

Onlangs viel mijn oog op een artikel in het Financieel Dagblad met de bovengenoemde titel.
Mijn aandacht werd vooral ook getrokken door de bijbehorende foto met daarop een vrouw gekleed in het zwart, compleet met sluier en zwarte zonnebril. En hoewel mijn kandidaten in de praktijk zelden of nooit in een “begrafenisoutfit” verschijnen ervaar ik als loopbaanadviseur wel degelijk dat sommige van hen in een rouwstemming kunnen zijn. Boosheid, frustratie en teleurstelling openbaren zich aan mijn gesprekstafel wanneer we praten over hun ontslag en daarmee de reden waarom ze bij 50 Company terecht zijn gekomen. Ze voelen zich afgedankt en aan de kant gezet, nadat ze vaak vele jaren ergens werkte en totaal niet zagen aankomen dat het dienstverband beëindigd zou worden (of het misschien wel onbewust ontkende). Daar komt dan ook nog eens bij dat de leeftijd van 50+ een extra frustratiefactor is, omdat de kandidaat denkt dat ie uitgerangeerd is en niemand meer op hem of haar in de huidige arbeidsmarkt zit te wachten. Dit laatste kan ik makkelijk weerleggen door de kandidaat prachtige succesverhalen uit onze praktijk te vertellen. Ik weet inmiddels uit ervaring met onze doelgroep dat leeftijd slechts een getal is en dat er steeds meer werkgevers zijn die bewust kiezen voor een meer ervaren kandidaat. Bovendien zit de arbeidsmarkt weer in de lift!

Toch maken deze verhalen geen indruk als de kandidaat in een emotionele achtbaan zit en eerst moet rouwen om het verlies van zijn of haar baan. Opgekropte gevoelens kunnen bij de zoektocht naar werk namelijk aardig in de weg zitten.

In een loopbaantraject is er daarom altijd ruimte voor de emotie vóórdat praktische stappen worden gezet naar een nieuwe toekomst. Belemmeringen en verkeerde overtuigingen gaan bijvoorbeeld overboord. De kandidaat leert te accepteren dat het niet meer wordt zoals het was. Dat elke situatie ook weer nieuwe kansen biedt. Want wil je stappen zetten naar een nieuwe toekomst, dan moet je open staan voor nieuwe ideeën en met zelfvertrouwen de arbeidsmarkt tegemoet treden. Dat kost soms tijd en is niet altijd even makkelijk, maar is zeker mogelijk met de juiste coaching én praktische begeleiding!

Nog even terug naar het artikel waarmee ik mijn verhaal begon. Ik werd er beroepshalve door “getriggerd”. Misschien zit ú op dit moment wel middenin zo’n situatie? Lees dan hier het artikel, het geeft vast herkenning én erkenning. U bent namelijk echt niet alleen…

 

Marie-Louise van Driel
Loopbaanadviseur 50 Company

 

 

Naar het overzicht