Gewoon alles aanpakken en soms op je bek gaan…

 

Door: Marie-Louise van Driel, loopbaanadviseur 50 Company

 

Was u erbij? Of heeft u het helaas gemist? Het event “Op de stip” op 6 oktober 2016!

In sport- en congrescentrum Papendal ontvingen we - geheel in stijl vanwege de sportieve ambiance - John de Wolf als ambassadeur ouderenwerkeloosheid. Daarnaast waren tal van werkgevers, HR-professionals en werkzoekende vertegenwoordigd die samen met ons wilde meedenken over hoe we ervoor kunnen zorgen dat er meer (vooral positieve!) aandacht komt voor de 50 plussers op de arbeidsmarkt en hoe we deze groeiende doelgroep voor de arbeidsmarkt nog aantrekkelijker kunnen maken.

 

De keuze om John de Wolf boegbeeld te maken voor ouderenwerkeloosheid ligt misschien niet direct voor de hand. Wat mag je van een oud profvoetballer verwachten op dit gebied? Dat hij zelf inmiddels tot de doelgroep behoort of heeft hij daadwerkelijk ook iets te melden? Eerlijkheidshalve was ik eerst ook wat sceptisch, maar sinds mijn persoonlijke kennismaking met John ben ik om. Geen glad verhaal van John, maar klare Rotterdamse taal! Gewoon alles aanpakken en op je bek durven gaan, zo zei hij. Misschien vindt u het plat, maar wat mij betreft sloeg hij de spijker op zijn kop. Want laten we eerlijk zijn: vaak zijn er volop kansen, maar de zogenaamde gouden kooi waarin sommige 50 plussers in zitten weerhoudt hen ervan om stappen te zetten naar nieuw werk. En dat is een gemiste kans! Een duidelijke boodschap die ook doorklonk op het event en daarmee een opdracht voor de politiek om dit thema eens onder het licht te houden.

 

Niet alleen de gouden kooi was onderwerp van gesprek op het event, maar ook opleidings- en omscholingsmogelijkheden voor 50 plussers kwamen aan de orde. Positieve input om de arbeidsparticipatie voor zowel werkgevers als voor de doelgroep aantrekkelijker te maken. En óók hoe de 50 plusser vooral moet blijven geloven in zijn eigen kennis en kunde. Want dat is de basis voor succes.

 

Inspiratie en ideeën volop tijdens het event. Een geweldige voorzet voor “onze” ambassadeur John de Wolf. Heb er alle vertrouwen in dat John in Den Haag gaat scoren…

 

Marie-Louise van Driel

Loopbaanadviseur 50 Company

Naar het overzicht