De komkommers staan er goed bij

 

 

Een veelgestelde vraag tijdens de zomermaanden is: 'Gebeurt er nou nog wat op de arbeidsmarkt deze maanden?'
Veel werkzoekenden raken, net als niet-werkzoekenden, in de vakantiemodus en het vinden van een nieuwe baan komt op een lager pitje te staan. In de maanden juli en augustus zijn we massaal de komkommertijd in gegaan. 

Het antwoord op de vraag is, JA!
Er gebeurt genoeg op de arbeidsmarkt in de zomermaanden.

De economie trekt aan en er zijn gelukkig weer veel handen nodig op de arbeidsmarkt. Deze groei gaat ook in de zomermaanden gestaag door.
Ook is de zomerperiode de periode waarin vakanties van medewerkers ertoe leiden dat werkgevers met de handen in het haar zitten wat betreft de bezetting. Dé periode om toe te slaan als beschikbare werkzoekende! Die tijdelijk 'vakantiebaan' kan bij wederzijds genoegen zomaar overgaan in een contract voor langere tijd. De zomerperiode biedt volop kansen om bij organisaties binnen te komen en werkgevers met jou kennis te laten maken.

Wel is de vakantieperiode een tijd waarin de grote beslissingen bij organisaties blijven liggen. Beslissers zijn om beurten op vakantie waardoor het langer kan duren totdat er knopen worden doorgehakt. Dat geldt ook voor de beslissing om jou wel of niet aan te nemen. Sollicitatieprocedures kunnen hierdoor langer duren. 

We maakten afgelopen weken kandidaten blij met banen, regelden een stageplaats en een tijdelijke opdracht. Kortom, onze komkommers staan er goed bij deze zomer! 

 

 

Naar het overzicht