Bedrijfsbezoek Visser Duiven

Donderdag 16 november waren we te gast bij distributiebedrijf Visser Duiven B.V. Naast pallet- en pakketvervoer door heel Nederland, verzorgt Visser B.V. de opslag van uiteenlopende goederen. Visser Duiven distribueert ‘door heel Nederland, de klok rond’; dit is dan ook de payoff van het bedrijf.

Samen met een tiental kandidaten werden we ontvangen door HR Manager Ingrid Reijers en Cindy Visser. Cindy is beoogd toekomstig eigenaar van het familiebedrijf, dat al bijna 100 jaar bestaat. Jan Visser startte het bedrijf in 1919. Met zijn paard en wagen bracht hij pakketjes rond voor middenstanders. De toenmalige boodschappendienst van Cindy’s overgrootvader is inmiddels uitgegroeid tot een professionele zakelijke dienstverlener met zo’n 160 medewerkers. Visser Duiven is een ambitieus en nog steeds groeiend bedrijf. Regelmatig is het bedrijf dan ook op zoek naar nieuwe collega’s, waaronder planners, magazijnmedewerkers, administratieve krachten en vooral chauffeurs.

 De kandidaten van 50 Company spraken met Ingrid Reijers over het personeelsbeleid van Visser Duiven. Meer nog dan opleiding en ervaring, vindt Ingrid enthousiasme en betrokkenheid belangrijke kwaliteiten. In de werving en selectie van nieuwe medewerkers kijkt zij daar dan ook vooral naar. Plezier in je werk, betrokkenheid bij het bedrijf en je collega’s en open communicatie, zijn volgens Ingrid belangrijke pluspunten voor medewerkers. Dit zijn dan ook centrale aspecten in het HR-beleid van Visser Duiven.

Ingrid had ook nog een aantal praktische tips en adviezen voor de kandidaten: Blijf jezelf, durf overtuigd te zijn van je kwaliteiten en schroom niet deze te laten zien aan potentiële werkgevers.

(Door: Karin Giesen)

Naar het overzicht