Blog

Ontlabelen

Geschreven op

Margot plofte in de stoel voor de webcam. 'Ik weet het niet meer hoor, Anne-Marije, in alle onheilsstatistieken staat de evenementenbranche bovenaan als branche waar de hardste klappen zijn gevallen door de coronamaatregelen. Lees meer »

Generaties op de werkvloer

Geschreven op

Als er één woord is dat je op deze herdenkingsdag veel hoort, dan is het 'generatie'. Na 'herdenken' en 'vrijheid' natuurlijk. Vandaag herdenken we de generatie die streed tijdens de Tweede Wereldoorlog en het leven verloor tijdens de strijd. E Lees meer »

Even wuiven misschien...

Geschreven op

Ik vroeg me vanmorgen af wat de Koning zou vinden van zijn afgelaste verjaardag. Waren hij en zijn familie opgelucht aan de ontbijttafel of juist teleurgesteld? In elk geval hebben ze wat rustiger van hun croissantje kunnen genieten omdat ze niet in alle vroegte strak in... Lees meer »

The most dangerous number is 1

Geschreven op

The most dangerous number in business is 1...... Een bekende business quote. Als een bedrijf van 1 dienst afhankelijk is. Als een bedrijf van 1 persoon afhangt. Als er 1 euro op de bank staat. Als je al je geld op 1 paard zet. Als er op 1 manier aan marketing wordt gedaan. Lees meer »

Het 50 Company-Paasverhaal

Geschreven op

Ik haalde Jan op bij de receptie van 50 Company. Hij liep een beetje voorovergebogen en mijn praatjes over koetjes en kalfjes terwijl we naar mijn kantoor liepen, konden hem niet bekoren. Tot voor kort maakte Jan deel uit van een hechte groep van 12 collega's. Lees meer »

Nuttige dingen om te doen tijdens de lock-down

Geschreven op

Hoe is het met je aan het begin van deze nieuwe quarantaineweek? Barst je van de ideeën of komen de muren op je af? Nu heel veel activiteiten zijn komen te vervallen, zijn het vooral je eigen gedachten waar je afspraken mee hebt. Lees meer »

Motivatie-op-maandag-mail

Geschreven op

Ik sprak dinsdag Jaap en die maakte zich nogal zorgen. Jaap had, net als velen van ons, de rekenmeesters van het kabinet horen vertellen over de drie scenario's waar het naartoe kan gaan met de arbeidsmarkt door de coronacrisis. Lees meer »

TV-programma Wat Ik Altijd Had Willen Worden

Geschreven op

Meld je aan voor het tv-programma Wat Ik Altijd Had Willen Worden We kregen vroeger allemaal dezelfde vraag gesteld: wat wil je worden als je later groot bent? De een had er een direct en overtuigend antwoord op, de ander was nog aan het twijfelen. Piloot, astronaut, dokter: Lees meer »

Waarom staken geen zin heeft

Geschreven op

Waarom staken geen zin heeft Vandaag kon je niet met de trein of bus. Het openbaar vervoer staakte… Je hoorde een buschauffeur vertellen over hoe zwaar het is om na je 66e bus te rijden en een machinist verzekerde je dat hij zijn jongere collega’s echt niet meer kon bijho... Lees meer »

Je hoeft het niet in je 'eendje' te doen!

Geschreven op

Ben je 50+ en ben je je aan het oriënteren op de arbeidsmarkt? Je hoeft het niet in je 'eendje' te doen! 50 Company heeft deze week een Facebook-actie waarbij je kans maakt op een gratis workshop t.w.v. € 450. We Lees meer »