Blog

Sollicitatie-hacks waarmee je wel aan tafel komt

Geschreven op

Het is maandagochtend! Tijd voor mijn wekelijkse motivatie-op-maandag-mail. Een hartelijk goedemorgen aan alle trouwe lezers die mijn tips, verhalen uit de praktijk en arbeidsmarktweetjes aan het begin van de week lezen. Jullie reacties zijn te gek, dankjewel! Lees meer »

Iemand als jij heeft toch zo een nieuwe baan?

Geschreven op

Bij 50 Company komen werkzoekenden in alle soorten en maten. Misschien denk je dat mensen met veel zelfvertrouwen, een goed cv en vlotte babbel niet naar ons komen. Dat mensen met deze eigenschappen zelf wel een nieuwe baan kunnen vinden en hier geen hulp bij nodig hebben. Lees meer »

7 tips om werk te vinden in corona-tijd

Geschreven op

Op 9 januari werd ik geïnterviewd door damesblad Margriet over werk vinden na je 50e. Afgelopen week ging de editie waar mijn interview in staat, naar de drukker. De redacteur belde nog even om het artikel door te nemen, want tussen 9 januari en afgelopen week, is de were... Lees meer »

Vierkant en driehoek

Geschreven op

Afgelopen weekend zag ik een peuter spelen met zo'n blokkendoos waarbij je de vierkante blokken in de vierkante opening moet doen en de driehoekige blokken in de driehoekige opening, je kent het wel. De peuter was druk bezig om een driehoekig blok in de vierkante opening... Lees meer »

Ontlabelen

Geschreven op

Margot plofte in de stoel voor de webcam. 'Ik weet het niet meer hoor, Anne-Marije, in alle onheilsstatistieken staat de evenementenbranche bovenaan als branche waar de hardste klappen zijn gevallen door de coronamaatregelen. Lees meer »

Generaties op de werkvloer

Geschreven op

Als er één woord is dat je op deze herdenkingsdag veel hoort, dan is het 'generatie'. Na 'herdenken' en 'vrijheid' natuurlijk. Vandaag herdenken we de generatie die streed tijdens de Tweede Wereldoorlog en het leven verloor tijdens de strijd. E Lees meer »

Even wuiven misschien...

Geschreven op

Ik vroeg me vanmorgen af wat de Koning zou vinden van zijn afgelaste verjaardag. Waren hij en zijn familie opgelucht aan de ontbijttafel of juist teleurgesteld? In elk geval hebben ze wat rustiger van hun croissantje kunnen genieten omdat ze niet in alle vroegte strak in... Lees meer »

The most dangerous number is 1

Geschreven op

The most dangerous number in business is 1...... Een bekende business quote. Als een bedrijf van 1 dienst afhankelijk is. Als een bedrijf van 1 persoon afhangt. Als er 1 euro op de bank staat. Als je al je geld op 1 paard zet. Als er op 1 manier aan marketing wordt gedaan. Lees meer »

Het 50 Company-Paasverhaal

Geschreven op

Ik haalde Jan op bij de receptie van 50 Company. Hij liep een beetje voorovergebogen en mijn praatjes over koetjes en kalfjes terwijl we naar mijn kantoor liepen, konden hem niet bekoren. Tot voor kort maakte Jan deel uit van een hechte groep van 12 collega's. Lees meer »

Nuttige dingen om te doen tijdens de lock-down

Geschreven op

Hoe is het met je aan het begin van deze nieuwe quarantaineweek? Barst je van de ideeën of komen de muren op je af? Nu heel veel activiteiten zijn komen te vervallen, zijn het vooral je eigen gedachten waar je afspraken mee hebt. Lees meer »