Blog

Solliciteren tijdens de zomervakantie

Geschreven op

Als je de tv aanzet, dan zou je denken dat het hele land met een cocktail in de hand voor zich uit zit te staren. Je wordt nogal om de oren geslagen met uitspraken als 'nu we allemaal op vakantie zijn' of 'nu alles even een paar weken stil staat'. Lees meer »

Nooit te oud

Geschreven op

Wist je dat Asa Candler op 41-jarige leeftijd Coca Cola oprichtte? En dat Kolonel Sanders op 62-jarige leeftijd fastfoodketen Kentucky Fried Chicken startte (en het op 73 jarige leeftijd voor $ 2 miljoen verkocht)? Lees meer »

Het gouden telefoongesprek

Geschreven op

Vrijdag belde Eva me op om te vertellen dat ze een nieuwe baan heeft. 'Ik heb jouw gouden aanpak gehanteerd en ze hebben niet eens gevraagd naar mijn werkervaring of leeftijd!' Nou zou ik zelf niet precies kunnen kiezen wat dé gouden aanpak is van mijn methode, want dat k... Lees meer »

Positieve en negatieve eigenschappen

Geschreven op

Eén van de kenmerken van 50-plussers, is bescheidenheid. In een loopbaantraject komt vroeg of laat altijd de vraag 'Waar ben je goed in?'. Een ogenschijnlijk makkelijke vraag aan iemand die al heel wat jaren werkt, maar het tegendeel is waar. Lees meer »

Vicieuze-cirkel-leeftijdsdiscriminatie

Geschreven op

Discriminatie. Een onderwerp dat veel in het nieuws is. We hebben als samenleving nog flink wat stappen te zetten voordat we elkaar niet meer op afkomst, huidkleur, geslacht, levenswijze, normen en waarden en andere factoren beoordelen. Lees meer »

Je bladeren laten vallen

Geschreven op

Als een boom in het najaar zijn bladeren verliest, dan zou je als ongetrainde kijker kunnen denken dat het niet goed gaat met de boom. Het ziet er immers nogal doods uit. Maar het tegendeel is waar. De boom verliest zijn bladeren en bloemen om zich naar binnen te keren, a... Lees meer »

Sollicitatie-hacks waarmee je wel aan tafel komt

Geschreven op

Het is maandagochtend! Tijd voor mijn wekelijkse motivatie-op-maandag-mail. Een hartelijk goedemorgen aan alle trouwe lezers die mijn tips, verhalen uit de praktijk en arbeidsmarktweetjes aan het begin van de week lezen. Jullie reacties zijn te gek, dankjewel! Lees meer »

Iemand als jij heeft toch zo een nieuwe baan?

Geschreven op

Bij 50 Company komen werkzoekenden in alle soorten en maten. Misschien denk je dat mensen met veel zelfvertrouwen, een goed cv en vlotte babbel niet naar ons komen. Dat mensen met deze eigenschappen zelf wel een nieuwe baan kunnen vinden en hier geen hulp bij nodig hebben. Lees meer »

7 tips om werk te vinden in corona-tijd

Geschreven op

Op 9 januari werd ik geïnterviewd door damesblad Margriet over werk vinden na je 50e. Afgelopen week ging de editie waar mijn interview in staat, naar de drukker. De redacteur belde nog even om het artikel door te nemen, want tussen 9 januari en afgelopen week, is de were... Lees meer »

Vierkant en driehoek

Geschreven op

Afgelopen weekend zag ik een peuter spelen met zo'n blokkendoos waarbij je de vierkante blokken in de vierkante opening moet doen en de driehoekige blokken in de driehoekige opening, je kent het wel. De peuter was druk bezig om een driehoekig blok in de vierkante opening... Lees meer »