Sollicitatie-hacks waarmee je wel aan tafel komt

Het is maandagochtend! Tijd voor mijn wekelijkse motivatie-op-maandag-mail. Een hartelijk goedemorgen aan alle trouwe lezers die mijn tips, verhalen uit de praktijk en arbeidsmarktweetjes aan het begin van de week lezen. Jullie reacties zijn te gek, dankjewel!
Een hartelijk welkom aan alle nieuwe lezers die zich de afgelopen week hebben aangemeld. Jullie zijn met velen.
Ik heb jullie aanmeldingen allemaal gezien. Leuk dat je er bent. 

Het zou zomaar kunnen dat je 50 Company hebt ontdekt naar aanleiding van ons reclamespotje op RTL afgelopen weekend. Zomaar tussen de Mora Kipknotsen en de wekelijkse aanbiedingen van Albert Heijn. Dat is toch te gek!
Naast nieuwe nieuwsbrieflezers, heeft dit spotje ook 56 nieuwe vacatures opgeleverd in één weekend. Dáár doen we het natuurlijk voor.
Volg je een loopbaantraject bij 50 Company en matcht één van deze vacatures met jouw zoekprofiel, dan krijg je hier vandaag bericht over. Jiha!

Deze week wil ik het met je hebben over 'sollicitatie-hacks'. 
Life-hacks ken je misschien al. Life-hacks zijn handigheidjes, slimme oplossingen voor alledaagse problemen of ergernissen, trucs om het leven wat slimmer, efficiënter of aangenamer te maken. 
Life-hacks leren je bijvoorbeeld hoe je een emmer kunt vullen wanneer deze niet onder de kraan past. Of hoe je je waardevolle spullen verdekt kunt opbergen op het strand. Of hoe je je keukenkastjes kunt ordenen. Afin, dat dus. 

Ik heb door de jaren heen heel wat sollicitatie-hacks verzameld. Handigheidjes en trucs die je kunt inzetten als je een (andere) baan zoekt, die je niet in de reguliere sollicitatiehandboeken vindt. 

En mocht je er met sollicitatie-hacks alleen niet uitkomen...dan helpen mijn collega's en ik je graag 1-op-1. We geven je snel inzicht in waar jouw sollicitatieschoen wringt én hoe je dit kunt verhelpen. We vinden het heel erg leuk om samen met jou nieuwe mogelijkheden op de arbeidsmarkt in kaart te brengen en deuren richting werkgevers voor je te openen. De werkloosheid is op dit moment rond de 3,7 %. Nog altijd 96,3% van de beroepsbevolking is dus aan het werk. Go for it!

Een aantal van mijn sollicitatie-hacks:

 • Richt je cv op de toekomst.
 • Heeft een andere kandidaat de baan gekregen? Neem na 1,5 maand nog eens contact op het met het bedrijf. Als de nieuwe medewerker niet door de proeftijd komt, dan sta jij op #1.
 • Voeg nieuwe, onbekende mensen toe aan je netwerk op Linkedin.
 • Noem functies en opleidingen op je cv bij hun huidige titel. 
 • Word je telefonisch afgewimpeld? Stuur een persoonlijk bericht naar de vacaturehouder waarin je aangeeft dat de functie je niet loslaat en leg uit waarom.
 • 80% van alle banen komt niet naar buiten als vacature. Stop met het zoeken naar vacatures en presenteer jezelf pro-actief aan de bedrijven waar je wil werken.
 • UWV biedt mogelijkheden om je omscholing te bekostigen. Maak een plan en blijf leren!
 • Onderzoek de vaardigheden van de 21e eeuw en ontwikkel deze. 
 • Vertaal je jarenlange ervaring naar wat je toekomstige werkgever hier aan heeft. Wat is je grootste toegevoegde waarde?
 • Zet jezelf in de markt door middel van personal branding. Hulp nodig? Kom (online) naar 50 Company! 
 • Start-ups zijn dol op ervaren medewerkers. 
 • Werkgevers/ recruiters besteden zo'n 10-30 seconden aan een binnenkomende sollicitatie. Ja echt! Kijk kritisch naar wat de lezer in deze 30 seconden over jou te weten komt op basis van je documenten. 
 • Bescheidenheid siert, maar niet als je jezelf moet verkopen. Vertel over je USP's ( je wat?! geeft niet, bel me even)
Naar het overzicht