Nuttige dingen om te doen tijdens de lock-down

Hoe is het met je aan het begin van deze nieuwe quarantaineweek?
Barst je van de ideeën of komen de muren op je af?

Nu heel veel activiteiten zijn komen te vervallen, zijn het vooral je eigen gedachten waar je afspraken mee hebt. 

Dat is heel mooi, want in je eigen gedachten kun je alles creëren en niemand kan ze van je afpakken. 
Je kunt ze gebruiken om oplossingen te bedenken, strategieën te bepalen, verhalen te schrijven en legendes te leven.   

Het is ook niet zo mooi, want diezelfde gedachten kunnen je behoorlijk in de weg zitten, je bang maken, je van je stuk brengen en je aan de bank gekluisterd houden. 

Het goede nieuws is, je hebt ze zelf in de hand. Echt.
Jij bepaalt. Het zijn jouw gedachten. Hoe een vreselijke dingen je ook meemaakt, en dat is onvermijdelijk in het leven, jij bepaalt altijd met welke gedachten je een situatie aangaat. 
Maar dat vraagt wel wat training. Zoals je voor een six-pack hard moet trainen, moet je dat ook voor een sterke positieve mindset. 

Hoe het gesteld is met de six-packs van mijn kandidaten, weet ik niet. Volgens mij wel goed, want ze worden veilig weggestopt onder een beschermlaagje :)
Maar het effect van een goede mindset, daar heb ik behoorlijke resultaten van gezien. 

Het verschil tussen wel en niet een nieuwe baan vinden na je 50e (eigenlijk op elke leeftijd), ligt vaak verborgen in de mindset.
Geloof je dat niemand meer op je zit te wachten? Of dat er vanwege de coronacrisis geen mogelijkheden meer zijn? Of ben je er van overtuigd dat jij een oplossing bent voor een probleem waar bedrijven nu mee te maken hebben, en ga je van deze oplossing je nieuwe baan maken?

Er zijn verschillende manieren om je mindset te trainen. Ik zal er de komenden weken een aantal vertellen. Ben ik toch nog een soort personal trainer, wie had dat ooit gedacht. 

De eerste tip is om niet te verdrinken in alle zorgwekkende berichtgeving en niet de hele dag te denken aan wat er nu niet is. 
Gebruik deze tijd in de luwte om jezelf te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren. Is goed voor je hersenen en voor je positie op de arbeidsmarkt. Er zijn genoeg specialismen die zich helemaal niks aantrekken van corona. 

Komtie...

Scum-masters zijn veel gevraagd. Een Scrum-master faciliteert een team om middels korte sprints resultaten te behalen. Een soort manager, maar dan anders. Ideale job voor mensen met levenservaring.
Via https://www.scrum.org/ kun je een online cursus volgen en je certificering behalen. 

Waar je ook heel veel kunt leren, is via https://www.udemy.com/
Van beleggen, tot copwriting, tot digitale marketing, tot 3D-design, tot cryptocurrency, tot make-up artist, tot tot tot, wat eigenlijk niet? En alleen vandaag kosten bijna alle cursussen € 11,99. Dus sla je slag. Nee, ik heb geen aandelen. 

Data-scientists zijn ook geliefd. Crisis of geen crisis, data is er. 
Via https://www.datacamp.com/ kun je jezelf scholen tot data-scientist. 

Meer een alpha-type? Dit is je kans om een nieuwe taal te leren. 
Via bijvoorbeeld https://nl-nl.duolingo.com/ of https://www.memrise.com/ leer jij om een aardig woordje over de grens te spreken. 

Via http://www.zebrakeys.com/ kun je leren om piano te spelen en met de app 'Magic Piano' verandert je eigen smartphone in een piano. Dit soort apps zijn er ook voor gitaar, drum, harp, viool, contrabas, keyboard, triangel.....

Ga je toch liever voor dat andere six-pack? De app '30 Dagen Fitness Challenge' helpt jou hier de komende 30 dagen bij. 

Wil je tenslotte met mij aan de slag als je 'personal trainer' (pff nee die titel past mij echt niet, liever ben ik je praktische resultaatgerichte loopbaanadviseur) in het verkrijgen van de juiste arbeidsmarkt-mindset?
Via Skype kunnen we je mogelijkheden op de arbeidsmarkt in kaart  brengen aan de hand van mijn methode. Als je dat wil, dan kun je dat simpel aangeven door op deze manier te reageren. Dan neem ik contact met je op.

Ook kun je mijn boek 'Het Grote 50+ Werkboek' bestellen. Deze staat boordevol tips, voorbeelden, interviews, opdrachten en informatie over de arbeidsmarkt. En hij is net vers van de pers gerold, dus helemaal up-to-date.
Bestellen kan hier: https://betereboeken.nl/product/grote-50-werkboek/

Maak er een goede, gezonde en leerzame week van! 

Naar het overzicht