Meeting EU-project bij 50 Company

Meeting EU-project bij 50 Company 

 

50 Company is partner in het EU-project 'Ol' Stars'.
Binnen dit project worden ervaren ondernemers ingzet als leermeester voor jongeren die een eigen bedrijf willen beginnen.
Samen met onze Italiaanse en Tsjechische partners ontwikkelen we een lesprogramma dat we ieder in ons eigen land tot uitvoering brengen. Uit de best practices wordt uiteindelijk één lesprogramma ontwikkeld dat wordt ingezet op scholen. 

In juli ontvingen we onze Italiaanse en Tsjechische partners voor een projectmeeting in Arnhem. Tijdens deze meeting zijn de thema's die aan bod gaan komen tijdens de opleiding bepaald. Ook bezochten we Helicon Velp, de school waar het Nederlandse lesprogramma uitgevoerd gaat worden. We kregen een rondleiding waarbij uitgelegd werd op welke manier Helicon aandacht besteedt aan ondernemerschapsonderwijs. Vervolgens brachten we een bezoek aan StartUp Arnhem (voorheen CvJO Arnhem), waar we uitleg kregen over de incubator voor startende ondernemers in Arnhem. 

De komende maanden ontwikkelen de partners, waaronder 50 Company, het lesprogramma, dat vanaf september uitgevoerd gaat worden op de scholen. 

Naar het overzicht