Het talent van Martien

Afgelopen donderdag werd de Gouden Televizierring uitgereikt. 
Onderdeel van dit prijzencircus, is de uitreiking van de Gouden Televizierster Talent. 
Deze prijs ging dit jaar naar Martien Meiland.

Wat jij en ik van Martien Meiland, of het feit dat hij deze prijs ontving, vinden, maakt even niet uit.
Het mooie is dat Martien Meiland de prijs op 59-jarige leeftijd kreeg. Twee twintigers achter zich latend. Zijn leeftijd was dan ook in zowel zijn bedankspeech als de media het onderwerp van gesprek. 

Ik ben blij dat Martien Meiland op 59-jarige leeftijd deze prijs kreeg uitgereikt. Niet vanwege Martien Meiland, maar vanwege zijn 59 jaar. 
Door programma's als The Voice Senior en Beter Laat Dan Nooit, zien we mensen van verder gevorderde leeftijd met ambitie, dromen, passies en talent.
Mensen die al heel wat van hun levens hebben gemaakt, maar vaak ook van veel spijt hebben. Met name spijt van datgene dat ze niet hebben gedaan. Deze mensen zien we alsnog dromen najagen en hun talent inzetten. 
Ook zien we modellen met meer jaren op de teller, in campagnes van o.a. Zalando en Tommy Hilfiger.
Waar lange tijd jong, strak en hip de norm vormden in media- en reclameland, zorgt de toegenomen leeftijdsdiversiteit er voor dat we een beter, eerlijker en realistischer beeld krijgen van ouder worden. 
De meer ervaren mensen krijgen een gezicht, een podium en bovenal, waardering. 

Want dromen najagen, passies volgen, schoonheid hebben en talent benutten kennen natuurlijk geen leeftijd. Al was dat wel het beeld dat we jarenlang voorgeschoteld kregen.

Talent kent sowieso geen leeftijd. Talent wordt namelijk vaak geïnterpreteerd als iets dat aanstormend is, iets dat vers uit de verpakking komt. Maar talent is juist een vaardigheid die je al vanaf jonge leeftijd met je meedraagt. Iets dat van nature in je zit. Iets wat je veel voldoening geeft als je er mee bezig bent en iets waar je andere mensen mee kunt plezieren. 
Talent heeft wel de juiste omgeving nodig om tot wasdom te komen. Vaak moet het eerst door iemand gezien, benoemd en gewaardeerd worden. 
Niet iedereen heeft het geluk dat dit op jonge leeftijd gebeurt. Soms moet je de 50, 60, 70 of 80 passeren voordat talent aan het licht komt. En dan moet je het durven omarmen en inzetten.

Gelukkig krijgen we daar steeds meer goede, mooie, ontroerende en ook minder goede voorbeelden van te zien. Het is nooit te laat. Talent kent geen tijd. Martien liet het zien. En jij? 

Heb jij jouw talent al ontdekt en zet jij het al optimaal in?
Nee? Dan moet je echt snel even op (online) gesprek komen!

Naar het overzicht