Generaties op de werkvloer

Als er één woord is dat je op deze herdenkingsdag veel hoort, dan is het 'generatie'. Na 'herdenken' en 'vrijheid' natuurlijk. 
Vandaag herdenken we de generatie die streed tijdens de Tweede Wereldoorlog en het leven verloor tijdens de strijd. En er werden vele strijden gestreden...

Ik denk ook vaak aan de generaties na deze generatie. Want een nieuwe generatie wordt grootgebracht door de voorliggende generatie. Wat heeft de na-oorlogse generatie meegekregen van de oorlog terwijl ze deze zelf niet mee hebben gemaakt? En de generatie daarna? En die daarna?

Elke 15 jaar vormt zich een nieuwe generatie, die zich in zekere mate afzet van de voorliggende generatie. Op deze manier ontwikkelt de mensheid, innoveren en evolueren we. 

De verschillende generaties ontmoeten elkaar ook op de werkvloer. Van de babyboomers tot aan de patatgeneratie (onterechte naam overigens). Ze zitten in normale tijden met al hun kenmerken en eigenschappen, principes en idealen, bij elkaar in de kantoortuin. En dat dat niet altijd vanzelf soepel verloopt, is niet zo gek.

Tussen 1946 en 1955 werden er maar liefst 2,4 miljoen 'babyboomers' geboren, dus dat we deze na-oorlogse generatie lange tijd flink vertegenwoordigd zagen op de werkvloer, is niet vreemd. 
Dit is de generatie die nog regelingen als VUT en pre-pensioen kende, en daarmee is deze generatie op dit moment nog maar voor zo'n 5% vertegenwoordigd op de arbeidsmarkt. 
De nakomende generaties zien de babyboomers vaak liever gaan dan komen. Gekenmerkt door protest (hallo, Provo's) en polderen, wist niet iedereen de babyboomer op waarde te schatten. 

Toen kwam Generatie X, de generatie die nu tussen de 45 en 65 jaar oud is. De generatie van 50 Company en daarmee de generatie waar ik je uren zo niet dagen over kan vertellen. De generatie die gekenmerkt wordt door samenwerken, sfeer en verbinden, maar ook de generatie die regelmatig tussen wal en schip viel. De arbeidsmarkt opgekomen tijdens de recessie in de jaren 80 en vervolgens steeds moeten dealen met veranderingen zoals langer doorwerken, verhogen van de pensioenleeftijd, afschaffen van de VUT-regeling, de opkomst van de computer en automatisering. Dit in combinatie met een grote mate van bescheidenheid, maakt dat deze generatie ook wel Generatie niX wordt genoemd. 

Daarna kwam Generatie Y, in tegenstelling tot de voorgaande generatie, een generatie die in een gespreid bedje terecht kwam. Onderwijs, welvaart en arbeidsmarkt waren in optima forma. In combinatie met hun individualistische en competitieve houding, wordt deze generatie ook wel de prinsjes en prinsesje van de arbeidsmarkt genoemd. 

En 15 jaar laten waren daar de Millenials (ook wel de patatgeneratie genoemd), die zingeving en zelfontplooiing in werk veel belangrijker vinden dan een groot huis en een nieuwe auto op de oprit. Een generatie die dan ook naar het werk komt om zichzelf te ontwikkelen en het hierdoor na een jaar of 6 wel weer gezien heeft. Maar dit is ook de generatie die nu in de levensopbouw-fase zit en hierin nu met de tweede grote economische crisis te maken krijgt. 

Generatie Z staat inmiddels voor de deur. Een generatie die qua kenmerken verrassend op de babyboomgeneratie lijkt. Een generatie die zich afzet tegen het etablissement en strijdt voor een betere wereld (denk aan Greta Thunberg). Dit maakt deze generatie tot een nieuwe protestgeneratie. En geef ze eens ongelijk.

Maar al deze generaties zitten dus in jouw team en lopen rond in jouw bedrijf (of verenigen zich op jouw Zoom-scherm). Met al hun diverse wensen, eigenschappen en verwachtingen ten aanzien van werk. 
Geen enkele generatie is beter of slechter de een andere. Elke generatie heeft zijn plus- en minpunten. Als je deze onderkent en op een constructieve manier inzet, dan heb je een top-team. 

Zoals ik al zei kan ik je uren zo niet dagen vertellen over generatiediversiteit op de werkvloer. Een thema waar ik ooit ondermeer op afstudeerde en wat ik sindsdien nooit meer heb losgelaten.

Op vrijdag 22 mei van 10.00 tot 12.00 uur geef ik de kennissessie 'Generaties op de werkvloer'.
Een kennissessie voor leidinggevenden en HR-professionals over hoe je de verschillende generaties in je team kunt aansturen en motiveren op basis van hun generatiekenmerken. 
Als je geen leidinggevende of HR-professional bent maar generatiediversiteit een interessant thema vindt, dan ben je ook welkom bij deze kennissessie.
De kennissessie vindt plaats in de vorm van een webinar en kun je dus vanuit je eigen huis of kantoor volgen. Deelname kost € 35. Dit is inclusief een naslagwerk om zelf mee aan de slag te gaan in je bedrijf.

Naar het overzicht