Blog

Het talent van Martien

Geschreven op

Afgelopen donderdag werd de Gouden Televizierring uitgereikt. Onderdeel van dit prijzencircus, is de uitreiking van de Gouden Televizierster Talent. Deze prijs ging dit jaar naar Martien Meiland. Wat jij en ik van Martien Meiland, of het feit dat hij deze prijs ontving, v... Lees meer »

Corona-banen

Geschreven op

Al 10 jaar krijg ik regelmatig de 'weemoedige blik' toegeworpen. Deze blik gaat doorgaans gepaard met de woorden 'het zal niet meevallen met die 50-plussers hè?' Een retorische vraag die bevestigt hoe wij als maatschappij vooroordelen als waarheid aannemen. Lees meer »

De prostituees van Picasso

Geschreven op

Op 25-jarige leeftijd schilderde Pablo Picasso Les Demoiselles d'Avignon. Een schilderij dat men aanvankelijk foeilelijk vond vanwege het thema en het kubistische perspectief. Lange tijd hing het schilderij tamelijk waardeloos te zijn in Picasso's atelier. Lees meer »

Nationale vitaliteitsweek

Geschreven op

Deze week is het de Nationale Vitaliteitsweek. Een week die in het teken staat van gezondheid, vitaliteit, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. Door de corona-crisis is er enerzijds meer nadruk gekomen op gezondheid in bedrijven, maar anderzijds ligt die nadruk vooral op... Lees meer »

Een nieuwe dimensie

Geschreven op

Zoals alles in de kosmos, evolueert ook de arbeidsmarkt. Hoogtij, laagtij, krapte, ruimte, crisis, robotisering, er is altijd wel iets aan de hand, positief of negatief, dat invloed heeft op de arbeidsmarkt. We komen steeds in een nieuwe dimensie, met nieuwe inzichten en... Lees meer »

Als de band van je kano lek is

Geschreven op

'Mijn buurjongen van 28 heeft binnen 2 maanden een nieuwe baan gevonden, en ik ben al 1,5 jaar werkzoekend. Zie je nou wel, ik word op leeftijd afgewezen.' Deze zin klinkt voor mij net zo logisch als dat je zou zeggen dat de band van je kano lek is. Lees meer »

Vertel me, wat is mijn talent?

Geschreven op

'Anne-Marije, vertel me alsjeblieft wat mijn talent is!' Een loopbaantraject begint altijd met een loopbaanvraag. En in de meeste gevallen is dat bovenstaande vraag. Direct gevolgd door de zorg 'Heb ik überhaupt wel talent?' Lees meer »

Voordat de was was was

Geschreven op

Ken je dat.... Je loopt door de winkelstraat en opeens zie je de meest waanzinnige blouse. Die zou echt geweldig zijn voor dat sollicitatiegesprek/avondje uit/feest/eerste werkdag. Je pakt de blouse uit het rek, laat je vingers over de mooie stof gaan en aanbidt de goede... Lees meer »

Videosolliciteren... zo pak je dat aan

Geschreven op

De afgelopen maanden heb ik kandidaten aan een baan geholpen, terwijl ik ze nog nooit live heb ontmoet. Deze kandidaten meldden zich aan tijdens de lock-down, volgden al hun loopbaangesprekken en workshops online, hadden vervolgens een online sollicitatiegesprek via Skype... Lees meer »

Do's en Dont's van een goede motivatiebrief

Geschreven op

95% van de sollicitatiebrieven die ik bekijk, vind ik niet goed. Er staan nagenoeg nooit spelfouten in, maar hee, als het alleen om spelfouten zou gaan dan zou je geen loopbaanadviseur nodig hebben! Nee, de reden waarom ik zoveel brieven niet goed vind, is omdat de inhoud... Lees meer »